Scroll to top
20.10.2020 г.

EVN България изгради фотоволтаична централа на покрива на детска градина в Пазарджик

 

На 20 октомври 2020 г. EVN България и община Пазарджик откриха новомонтирана фотоволтаична централа на покрива на детска градина „Валентина Терешкова“ в Пазарджик. Фотоволтаичната централа ще служи за производство на електрическа енергия за собствени нужди на детската градина и генериране на излишната енергия в мрежата. Проектът е на стойност 45 000 лв. с ДДС безвъзмездно финансиране, предоставено от ЕVN България. Мощността на съоръжението е близо 30 kW (киловата). Изграждането на централата, която разполага с 96 отделни панела, отне 1 седмица.
 
На откриването присъстваха г-н Петър Костадинов, ръководител отдел Комуникации, г-н Иван Дошев, ръководител Клиентски енергоцентър (КЕЦ) Пазарджик, г-н Тодор Попов, кмет на община Пазарджик, г-жа Живка Спасова, директор на детската градина.
 
Съоръжението беше изградено от компанията в рамките на програмата за корпоративна социална отговорност „EVN за България“, която е насочена към каузи с дълготраен положителен ефект за хората и природата.
 
С реализирането на този проект значително ще се подобрят енергийните характеристики на детската градина, което ще доведе както до повишен комфорт за всички деца в детското заведение, така и до реална възможност за спестяване на разходи за енергопотребление. Компанията получи сертификат от община Пазарджик за инсталиране на съоръжението. Реализацията на проекта е в резултат от доброто сътрудничество между EVN България и община Пазарджик при създаването на модерни решения за нуждите на обществото.
 
Това е вторият подобен проект на EVN България в Пазарджик, където преди години компанията откри първата „енергийна“ детска площадка в България.  
                                                                         


                                                                              

Виж телефонни номера Изпрати ни мейл
Свържи се с наш сътрудник по чат

Свържете се с нас

0700 1 7777

Eлектрическа енергия и услуги
пон.-пет. от 8:00 до 17:00 ч.

0700 1 0007

При липса на електрозахранване в Югоизточна България
денонощно, всеки ден

0700 1 0207

Автоматична проверка на сметка
денонощно, всеки ден

0700 1 7898

Топлинна енергия и услуги
денонощно, всеки ден