Scroll to top

Как да Ви помогнем?

Пазар на енергия

В България все още паралелно функционират регулиран и свободен пазар на енергия.

Домакинствата имат възможност да закупуват електроенергия както на регулиран, така и на свободен пазар.

От 1 октомври 2020 г. всички фирми (бизнес обекти, стопански клиенти) са задължени да закупуват енергия на свободния пазар.

Важно! Ако имате фирма (бизнес обект) и до 10 юни 2021 г. все още не сте сключили индивидуален договор с търговец на свободен пазар, то от 1 юли 2021 г. вие продължавате да получавате ток от досегашния си доставчик, но в качеството му на Доставчик последна инстанция – ДПИ. За всички бизнес обекти на територията на ЕР Юг тази роля се изпълнява от EVN Електроснабдяване.

Като търговец с дългогодишен опит ще се радваме да се обърнете към нас – готови сме да Ви предложим индивидуален договор с подходяща за Вас тарифа. Разгледайте нашите предложения тук.

Ще Ви обслужим с професионализъм и отдаденост независимо дали Ви доставяме електроенергия по условията на индивидуален договор за свободен пазар или в ролята ни на ДПИ.

В менютата горе можете да се информирате за нашите услуги, цени и начин на обслужване. Ако не намирате необходимата Ви информация, винаги можете да се свържете с нас на телефон 0700 1 7777 или да ни пишете имейл на [email protected].

Ново присъединяване

За да можете като бизнес клиент да сключите договор с EVN на свободен пазар, следва да сте приключили процес по ново присъединяване към Вашия мрежови оператор. В България оперират три дружества с лицензии за разпределение на електрическа енергия:

В Югоизточна България: Електроразпределение Юг (ЕР Юг) - www.elyug.bg
В Западна България: Електроразпределителни мрежи Запад (ЕРМ Запад) - ermzapad.bg/bg/
В Североизточна България: Електроразпределение Север (ЕРП Север) - erpsever.bg/bg/

ЕР Юг предлага онлайн заявка на услугите по ново присъединяване в своя уеб портал „Онлайн услуги“. Научете повече чрез бутона по-долу. С него ще отворите сайта на ЕР Юг.

Виж телефонни номера Изпрати ни мейл
Свържи се с наш сътрудник по чат

Свържете се с нас

0700 1 7777

Eлектрическа енергия и услуги
пон.-пет. от 8:00 до 17:00 ч.

0700 1 0007

При липса на електрозахранване в Югоизточна България
денонощно, всеки ден

0700 1 0207

Автоматична проверка на сметка
денонощно, всеки ден

0700 1 7898

Топлинна енергия и услуги
денонощно, всеки ден