Scroll to top

Дуално обучение с EVN – възможност за ранна професионална подготовка

 

Повишаване на качеството на образованието на децата в България за нас в EVN винаги е било приоритет. Добрата подготовка и любовта към работата са една от основите за създаване на компетентни специалисти. Да бъдеш добър професионалист е ценно не само за успешното личностно развитие и удовлетворение, но и за бизнеса в страната като цяло. Затова процесът по изграждане на качествени специалисти трябва да започне още в училище.

Горди сме от плодотворното партньорство по линия на дуалното обучение с вече седем профилирани гимназии на територията на Югоизточна България. Благодарение на него през учебната 2019/2020 година 48 ученици започнаха своята съзнателна кариерна подготовка с помощта на EVN. Така общият брой на децата, които се обучават чрез дуална форма, стана 118.

Основните плюсове на този тип обучение са:

  • едновременното теоретично и практично усвояване на знания и умения,
  • запознаването с реалните бизнес и технологични процеси в компанията партньор, както и
  • финансовото възнаграждение за положения труд.

Ние в EVN приемаме учениците като част от нашето семейство. Освен че ги посрещаме с радост по нашите работни места, искаме да се погрижим да се развиват в модерна и вдъхновяваща училищна среда. Затова като част от проекта за дуално обучение се заехме да облагородим част от пространствата, които децата най-често използват.

Монтирахме цветни образователни пана в три от гимназиите, оборудваме и две специализирани учебни стаи за класовете по електротехника. Опитваме се да стимулираме спорта наред с учението, заради което и подкрепихме нашите партньори с различни спортни атрибути.

Повече за това какво дава дуалното обучение, кои са нашите партньори и как се сформира паралелка ще намерите в секция Кариери, на следния линк: https://www.evn.bg/Home/Careers/School.aspx 
 
Виж телефонни номера Изпрати ни мейл
Свържи се с наш сътрудник по чат

Свържете се с нас

0700 1 7777

Eлектрическа енергия и услуги
пон.-пет. от 8:00 до 17:00 ч.

0700 1 0007

При липса на електрозахранване в Югоизточна България
денонощно, всеки ден

0700 1 0207

Автоматична проверка на сметка
денонощно, всеки ден

0700 1 7898

Топлинна енергия и услуги
денонощно, всеки ден