Scroll to top
18.10.2022 г.

EVN Топлофикация с мерки за ефективно управление на енергийните разходи на сградите

 

Програмата от мерки включваше преглед на отоплителни инсталации и абонатни станции по сгради в Пловдив

В навечерието на новия отоплителен сезон EVN Топлофикация реализира редица подготвителни мерки с цел клиентите на компанията в Пловдив да постигнат максимално добро съотношение цена - качество при ползване на централно отопление и битова гореща вода.  

Мерките бяха насочени към технически преглед и режим на работа на отоплителните инсталации в сградите и абонатните станции, който да е съобразен с режима на ползване. Голямо предимство за ефективното ползване на услугата е, че всички абонатни станции нa компанията осигуряват автоматичен контрол на топлоподаването в зависимост от външната температура. Във всяка абонатна станция са инсталирани контролери, които позволяват ефективно управление на топлоподаването и оттам на разходите за енергия през зимния сезон, без това да нарушава комфорта на клиентите.

Извършени бяха и настройки по инсталациите за битова гореща вода (БГВ) в сградите, също с цел оптимизиране на разходите за клиентите.

С наближаване на старта на отоплителния сезон EVN Топлофикация съветва клиентите да приключат с ремонтите по отоплителните инсталации в сградите. Целта е да се избегнат течове и наводнения след старта на сезона. За качествено пускане на отоплението е необходимо регулиращите вентили на радиаторите да бъдат отворени на максимум. Това ще позволи ефективно обезвъздушаване на отоплителните тела и по-качествено отопление, а едва след това може да започне индивидуалното регулиране степента на загряване.

EVN Топлофикация
тел. 0700 1 7898
[email protected]

Виж телефонни номера Изпрати ни мейл
Свържи се с наш сътрудник по чат

Свържете се с нас

0700 1 7777

Eлектрическа енергия и услуги
пон.-пет. от 8:00 до 17:00 ч.

0700 1 0007

При липса на електрозахранване в Югоизточна България
денонощно, всеки ден

0700 1 0207

Автоматична проверка на сметка
денонощно, всеки ден

0700 1 7898

Топлинна енергия и услуги
денонощно, всеки ден