Scroll to top

EVN България в цифри

Ние сме част от голямото семейство на австрийския концерн EVN AG. Отличаваме се с постоянния си стремеж към качество, модернизация и достигане на световно утвърдени стандарти както в енергетиката, така и в сферата на устойчивото развитие. Гордеем се с:

+ 2 200 ангажирани и мотивирани сътрудници

+ 1,9 млрд. лева инвестиции в енергийната инфраструктура на България

+ 1,5 млн. клиенти, които снабдяваме с електроенергия

+ 30 000 клиенти, които снабдяваме с топлоенергия

+180 km топлопреносна мрежа

+930 GWh спестена електроенергия от намален технологичен разход под 8%

Награди и грамоти

2021 Награда за ограничаване на риска от заразяване с COVID-19 Годишни награди по безопасност и здраве при работа (Главна инспекция по труда и Център за безопасност и здраве при работа)
Бронзова награда ФАРА Отличие за кампанията „Дари светлина“ в подкрепа на Планинската спасителна служба
2020 Номинация за награда от ЕК за LIFE проект Проектът „Живот за царския орел" бе сред 15-те финалиста за наградите по LIFE проекти 2020
2019 Безопасност и здраве при работа Годишни национални награди, организирани от Фондация „Център за безопасност и здраве при работа“. Награда за EVN Топлофикация.
Най-желан работодател сред работещите в България в категория "Енергетика" Годишни национални награди, организирани от To The Top Agency.
Сертификат за подкрепа дейността на Алианс на Българските Акушерки VIII Академия за акушерки с международно участие
Трето място в категория „HR стратегия на годината“ Трето издание на Годишните награди на „Employer Branding Awards“, организиран от b2b Media.
Награда „Кубратов меч“ за развитие на електрическата мобилност в България Национална браншова организация за електрическа мобилност ИКЕМ
2018 Модерни ГИС решения Годишни награди за специални постижения в областта на ГИС (географски информационни системи), ЕСРИ България.
Специалната награда за обществено значима корпоративна инициатива Годишни награди за отговорен бизнес на Българския форум на бизнес лидерите.
Безопасност и здраве при работа Годишни национални награди, организирани от Фондация „Център за безопасност и здраве при работа” с подкрепа на Изпълнителна агенция „Главна инспекция по труда”. Награда за Електроразпределение Юг.
Най-добър проект в сферата на човешките ресурси “Годишни HR награди“, Българска асоциация за управление на хора.
Второ място за идея за работодателска марка Годишните национални награди за изграждане на работодателската марка „Employer Branding“ на B2B Media.
5 награди за рекламна кампания EVN Предложение ФАРА – Фестивал на Българската асоциация на комуникационните агенции
Второ място в категория за landing pages на сайта toplidumi.bg IAB Mixx Awards на сдружението Interactive Advertising Bureau Bulgaria, лицензиран представител на IAB Europe.
2017 Отлични постижения в дигиталния маркетинг за One banner ad от рекламна кампания EVN Предложение IAB Mixx Awards България
2016 Първо място „Енергетика и воден сектор“ Шести национален конкурс „Най-зелените компании в България“, организиран от В2В Медия с подкрепата на Министерството на околната среда и водите.
Грамота за принос към опазване на Белия щъркел XI Фестивал на белия щъркел, с. Белозем – част от международната мрежа Европейско село на белия щъркел.
2015 Грамота за цялостна дейност в подкрепа на биоразнообразието Годишни награди за бизнеси, подкрепящи биоразнообразието в България, Българска фондация биоразнообразие.
Награда за иновативен подход при опазване на защитени видове птици „Наградата за добри практики“ на международната неправителствена организация Renewables-Grid-Initiative (RGI) в категорията „Опазване на околната среда“.
2014 Иновативни ГИС технологии в електроразпределението Годишни награди за специални постижения в областта на ГИС (географски информационни системи), ЕСРИ България.
Грамота за особени заслуги при опазване на лешоядите в България Връчена от „Зелени Балкани“ по проект „Завръщане на лешоядите в България“.
2012 Грамота и плакет за опазване на белия щъркел Международен фестивал на белия щъркел в с. Белозем (област Пловдив) – Европейско село на белия щъркел. Организатори: „Зелени Балкани” и община Раковски под егидата на МОСВ.
2011 Инвеститор на годината Българска агенция за инвестиции, категория „Инвестиция в иновации“.
Инвеститор на годината в Област Пловдив Пети международен икономически форум „Марица“.
2010 Международна награда Trigos за корпоративна и социална отговорност Наградата е връчена от respACT – austrian business council for sustainable development, за проект по модернизиране на енергийната инфраструктура в кв. Столипиново в Пловдив.
Виж телефонни номера Изпрати ни мейл
Свържи се с наш сътрудник по чат

Свържете се с нас

0700 1 7777

Eлектрическа енергия и услуги
пон.-пет. от 8:00 до 17:00 ч.

0700 1 0007

При липса на електрозахранване в Югоизточна България
денонощно, всеки ден

0700 1 0207

Автоматична проверка на сметка
денонощно, всеки ден

0700 1 7898

Топлинна енергия и услуги
денонощно, всеки ден