Scroll to top

Мартин Николов беше избран сред 14 кандидати за ръководител на Диспечерския център на EVN за един ден. Той е ученик в 11 клас в дуална форма на обучение по електроспециалност в ПТГ „Иван Райнов“ гр. Ямбол. Едновременно с това Мартин е стипендиант за отличен успех на EVN.

С присъствието на Мартин в компанията EVN България се включи за първи път в инициативата на Junior Achievement България „Мениджър за един ден“. В рамките на тази инициатива мотивирани ученици или студенти могат да станат ръководители или експерти за един ден в избрано от тях дружество. Целта на инициативата е да бъде мост между младите хора и бизнеса, като ги запознае с реалната работа и предизвикателства в една компания и ги подпомогне в избора на подходящата за тях професия.

На 7 ноември 2019 г. Мартин имаше възможност да придружи в Пловдив ръководителя на диспечерите г-н Спас Делчев и да участва наравно с него в различни дейности. Нашият „мениджър за един ден“ се запозна с отговорностите на отдел Диспечерски център, взе участие в работни срещи с други организационни единици, посети подстанция Тримонциум и имаше възможност да чуе от първо лице кои са предизвикателствата на това да бъдеш „диригент на мрежата“ на EVN. Мартин също демонстрира и своите познания по електротехника, като изчисли „на ръка“ пад на напрежение.

Тази среща беше доказателство за нас в EVN, че дуалната форма на обучение помага за качествената подготовка на учениците и дава нужната подкрепа и стимул на талантливите и упорити деца да следват професионалния път, който са избрали.

“За мен този ден беше едно приключение – сподели Мартин в края на деня. – Тази работа трябва да се работи с желание и ум."

IMG_4372v-(1).jpg

Виж телефонни номера Изпрати ни мейл
Свържи се с наш сътрудник по чат

Свържете се с нас

0700 1 7777

Eлектрическа енергия и услуги
пон.-пет. от 8:00 до 17:00 ч.

0700 1 0007

При липса на електрозахранване в Югоизточна България
денонощно, всеки ден

0700 1 0207

Автоматична проверка на сметка
денонощно, всеки ден

0700 1 7898

Топлинна енергия и услуги
денонощно, всеки ден