Scroll to top
08.10.2021 г.

EVN откри новообзаведена класна стая в ПГЕЕ „Капитан Петко Войвода“ Кърджали

 

Това е четвъртата EVN класна стая в Югоизточна България като част от инициативата на дружеството за развитие на дуалното обучение в сферата на електротехниката

На 8 октомври 2021 г. ЕVN откри нова класна стая в Професионалната гимназия по електротехника и електроника „Капитан Петко Войвода“ – гр. Кърджали. Оборудването в класната стая е дарение от компанията и включва всичко необходимо за учебния процес - мебели, техника, обучителни табла на стените и др. 
 
В рамките на сътрудничеството между EVN и ПГЕЕ „Капитан Петко Войвода“ – гр. Кърджали се подготвят кадри за професионалното им развитие в сферата на електротехниката. Кампанията е част от инициативата на EVN за развитие на дуалното обучение в сферата на електротехниката. EVN е партньор на гимназията в Кърджали от 2018 г. Класната стая ще се ползва от ученици по специалност „Електрообзавеждане на производството“. От тази учебна година 10 ученици от 11 клас стартираха и практическо обучение в реална работна среда в Клиентски енергоцентър (КЕЦ) Кърджали. Общо 40 ученици от гимназията  се подготвят в дуална форма на обучение и поетапно ще преминат и на обучение в реална работна среда в дружеството.
 
Това е вторият жест на партньорство към гимназията – през 2020 г. беше изградена и стена „По пътя на електрическия ток“, която чрез практични формули, реални елементи и цветна визия провокират така желания баланс между учение и забавление.
 
На откриването на класната стая присъства инж. Здравко Братоев, зам. председател на Съвета на директорите на EР Юг, г-жа Антоанета Сендова, директор на ПГЕЕ „Капитан Петко Войвода“ – гр. Кърджали,  Павел Гатев, зам.-областен управител на Кърджали, Деметра Мирянова, зам.-началник на РУО Кърджали, Альоша Синабов, председател на Стопанска камара Кърджали и др.
 
От 2018 г. ЕVN е оборудвала общо 4 класни стаи – в професионални гимназии в Пловдив, Бургас, Ямбол и сега в Кърджали.
 
Това е 6-та поредна учебна година, в която  EVN стартира инициатива за дуално обучение в паралелки в 10 училища в Югоизточна България. Общо 275 деца имат възможност да използват добрите практики на дуалното обучение – едновременно обучение и работа в реална работна среда.

oт ляво на дясно: З. Братоев, зам.-председател на СД на EР Юг, П. Гатев, зам.-областен управител на Кърджали, Д. Мирянова, зам.-началник на РУО Кърджали, А. Синабов, председател на Стопанска камара К

oт ляво на дясно:  Прерязване на лентата на новата класна стая  - инж. Здравко Братоев, зам.-председател на Съвета на директорите на EР Юг, г-н Павел Гатев, зам.-областен управител на Кърджали, Деметра Мирянова, зам.-началник на РУО Кърджали, г-н Альоша Синабов, председател на Стопанска камара Кърджали, г-жа Антоанета Сендова, директор на ПГЕЕ „Капитан Петко Войвода“ – гр. Кърджалию 
Виж телефонни номера Изпрати ни мейл
Свържи се с наш сътрудник по чат

Свържете се с нас

0700 1 7777

Eлектрическа енергия и услуги
пон.-пет. от 8:00 до 17:00 ч.

0700 1 0007

При липса на електрозахранване в Югоизточна България
денонощно, всеки ден

0700 1 0207

Автоматична проверка на сметка
денонощно, всеки ден

0700 1 7898

Топлинна енергия и услуги
денонощно, всеки ден