Scroll to top
13.05.2024 г.

EVN България получи 5 отличия от „Зелените Оскари“ за най-отговорните компании

 

Електроразпределение Юг (част от EVN група) беше наградена за най-добра ESG програма

Групата на EVN България получи 5 отличия от 14-то издание на Националния конкурс „Най-зелените компании в България“, организиран от b2b Media. Награждаването се състоя на 10 май 2024 г. в София, като над 100 проекта и инициативи се състезаваха в 14-тото издание на националния конкурс. От името на групата на EVN България, отличията прие Калина Трифонова, заместник-председател на Съвета на директорите.
 
Компаниите от групата на EVN България бяха отличени в следните категории, като Електроразпределение Юг получи 4 от тях:
 
1-во място в категория „ESG Програма“ за Електроразпределение Юг за комплексните инициативи на компанията за опазване на биоразнообразието.
 
2-ро място в три категории:

  • в „Енергетика, воден сектор“ за успехът на Електроразпределение Юг да намали технологичния разход три пъти, в резултат на което към момента са спестени 1230 GWh електроенергия и 630 000 тона емисии CO2;
  • в „ESG Инициатива“ за дългогодишната програма на Електроразпределение Юг за обезопасяване на щъркелови гнезда, разположени по елементи от електроразпределителната инфраструктура;
  • в „Безхартиен офис“ за уеб портал „Онлайн услуги“ на Електроразпределение Юг, който заработи през 2022 г. и продължава да бъде надграждан и обогатяван.

3-то място в категория „Зелени партньорства“ за сътрудничеството между доброволческата кампания групата „EVN за България“ с WWF България в периода 2022 – 2024 г., посветено на възстановяване и опазване на крайречните гори.
 
Наградите са наричани „Зелени Оскари“ заради тяхната значимост и престижа, който те дават на притежателите си. Призовете са ясен сигнал към цялото общество, че лауреатите им провеждат отговорни политики и се грижат за околната среда.

Надя Маринова, гл. редактор на b2b Mediа (вляво), и Калина Трифонова, зам.-председател на Съвета на директорите на EVN България

Виж телефонни номера Изпрати ни мейл
Свържи се с наш сътрудник по чат

Свържете се с нас

0700 1 7777

Eлектрическа енергия и услуги
пон.-пет. от 8:00 до 17:00 ч.

0700 1 0007

При липса на електрозахранване в Югоизточна България
денонощно, всеки ден

0700 1 0207

Автоматична проверка на сметка
денонощно, всеки ден

0700 1 7898

Топлинна енергия и услуги
денонощно, всеки ден