Scroll to top
08.11.2022 г.

EVN и WWF България с обща инициатива за възстановяване и опазване на горите

 

За периода от 2022 г. до 2024 г. EVN и WWF България ще работят заедно по инициативи, свързани с възстановяване и опазване на крайречните гори

На 4 ноември 2022 г. доброволци от EVN и експерти на WWF България участваха в съвместна акция по възстановяване на дъбова гора в крайречната зона по брега на р. Марица край град Стамболийски (област Пловдив). В рамките на инициативата над 30 доброволци от EVN засадиха повече от 6000 броя жълъди от летен дъб от местен произход. Общо залесената територия е с площ над 8000 кв.м. Целта на проекта е да подпомогне създаването на изцяло нова гора на мястото на изчезнала такава.

Акцията е първа от планирани дейности за период от три години - от 2022 г. до 2024 г., в рамките на които EVN и WWF България ще работят съвместно по инициативи, свързани с възстановяване и опазване на крайречните гори.

EVN и експертите от WWF България ще се постараят всички планирани дейности да се извършват по устойчив и екологично съобразен начин. За тази цел гората ще включва само характерни за района видове като елша, черна топола и летен дъб.

Кампанията е част от програмата „EVN за България“, насочена към осъществяване на инициативи в полза на обществото и природата в Югоизточна България.

Грижата към природата е основна кауза за EVN, защото вярваме, че поведението на всеки от нас оказва реален ефект върху заобикалящата ни среда. В този смисъл компанията продължава да влага ресурси и средства в устойчиви инициативи, които да имат дългосрочен положителен ефект.

Една от дейностите, която в най-голяма степен допринася за борба с климатичните промени и намаляването на ефекта от въглеродните емисии, е именно залесяването на подходящи дървесни видове в природата и градовете, затова и програмата „EVN за България“ насърчава такива проекти.

Повече информация за програмата „EVN за България“ е налична на този линк.
Повече информация за изданието EVN за България 2022 - 2024 е налична тук: EVN - Отговорност

Виж телефонни номера Изпрати ни мейл
Свържи се с наш сътрудник по чат

Свържете се с нас

0700 1 7777

Eлектрическа енергия и услуги
пон.-пет. от 8:00 до 17:00 ч.

0700 1 0007

При липса на електрозахранване в Югоизточна България
денонощно, всеки ден

0700 1 0207

Автоматична проверка на сметка
денонощно, всеки ден

0700 1 7898

Топлинна енергия и услуги
денонощно, всеки ден