Scroll to top

Виж нашите актуални проекти

Факти за EVN България

За 19 години постигнахме

+1230 GWh спестена електроенергия от намален технологичен разход до под 7%

630 000 t спестени CO2 от намаления технологичен разход

+ 45 700 ученици преминаха обучение за енергийна ефективност в Часът на Иви и Енчо от 2009 г. досега

1766 Добряци положиха над 15 040 часа доброволчески труд и осъществиха 233 акции в програма EVN за България

+ 3440 обезопасени щъркелови гнезда от 2009 досега

41 двойки царски орли достигна популацията на застрашената птица след проекта „Живот за царския орел“

Наше основно предизвикателство е да удовлетворим ежедневните потребности на клиентите и да допринесем за подобряване на жизнения им стандарт. Считаме, че имаме и друга, по-голяма отговорност и тя е към бъдещите поколения. Затова работим така, че действията ни да имат положителен ефект върху хората, икономическото развитие на България и опазването на природните ресурси.

За нас устойчивото развитие е един непрестанен процес. Стремим се да развиваме дългосрочни проекти в областта на образованието и екологията, съвместно с български и европейски организации. Допълнително чрез програми за корпоративно доброволчество насърчаваме личното участие на нашите сътрудници в социални инициативи и така подпомагаме изграждането на отговорно гражданско общество.

Част от социалната ни ангажираност е свързана с опазването на околната среда и чистотата на атмосферния въздух. Затова обръщаме поглед към електромобилността. Първа крачка направихме, като инсталирахме три мобилни зарядни станции за пловдивчани и заменихме два дизелови автомобила от служебния ни автопарк с два електрически.
Електромобилите са екологични, по-икономични и по-ефективни от обикновените автомобили. Използването на електромобили допринася за пестенето на енергия от изкопаеми горива и намалява вредните вещества, отделяни в атмосферата от транспорта.
Споделеното използване на електрическите превозни средства повишава отговорността на нашите служители и мотивира тяхната ангажираност за повече „зелени“ решения.

От 2011 г. сме членове на Глобалния договор на ООН и сме съучредители на Българската мрежа на Глобалния договор. Развиваме нашите бизнес дейности, спазвайки неговите 10 принципа в областта на:

  • Права на човека
  • Трудови норми
  • Околна средa
  • Антикорупция

Сайт на Глобалния договор – https://unglobalcompact.org/

Прилагаме клауза за социална отговорност, която обвързва всички наши доставчици и подизпълнители с 11 етични принципа, международно установени и признати в областта на снабдяването.

Виж телефонни номера Изпрати ни мейл
Свържи се с наш сътрудник по чат

Свържете се с нас

0700 1 7777

Eлектрическа енергия и услуги
пон.-пет. от 8:00 до 17:00 ч.

0700 1 0007

При липса на електрозахранване в Югоизточна България
денонощно, всеки ден

0700 1 0207

Автоматична проверка на сметка
денонощно, всеки ден

0700 1 7898

Топлинна енергия и услуги
денонощно, всеки ден